10 april 2018

5 tips voor een veilig Facebookprofiel

Het is voor jouw veiligheid vandaag belangrijker dan ooit om goed om te gaan met je Facebookprofiel. Om risico’s te vermijden kun je best rekening houden met deze zaken.

1. Vermijd je telefoonnummer

Je telefoonnummer online vermelden is altijd tricky. Mensen met slechte bedoelingen kunnen je zo makkelijk bereiken. Ook maken ze gebruik van je telefoonnummer om te achterhalen of je al dan niet thuis bent.

2. Zet je locatieservice uit

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 500 miljoen gebruikers Facebook alleen via hun mobiel raadpleegden. Dit betekent dat jouw locatie mogelijks ook online wordt uitgezonden.

3. Stop met taggen van je locatie

Wanneer je je locatie op de social media tagt, dan weten externen makkelijk of je al dan niet thuis bent. Tag vooral ook zelf je thuislocatie niet. Dan is je adres namelijk voor iedereen zichtbaar.

4. Vermeld geen vakantieplannen

Deel je je vakantieplannen online via de social media? Dan is het mogelijk dat je verzekeringsaanvraag na een schadelijk voorval niet wordt geaccepteerd. Volgens sommige bronnen zoals This Is Money vraag je zo impliciet om in je huis in te breken.

5. Deel geen afbeeldingen van instapkaarten

Wist je dat de barcode op je boarding pass een unieke code is? Deel er dus geen foto’s van. Deze code bevat dus unieke, persoonlijke gegevens die jij aan je vliegtuigmaastschappij toevertrouwde.

Zorg er vooral voor dat je woning goed beveiligd is. Ook in die periodes wanneer je er niet bent.

Vraag gratis advies aan de Security expert uit jouw buurt!

facebookprofiel

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.