Je Security expert houdt een oogje in het zeil

Camerabewaking verwacht je vooral in luchthavens, banken, parkings… Toch beveiligt je Security expert ook vaak residentiële woningen, handelszaken en bedrijfsgebouwen met intelligente camera’s.

Met de hoogtechnologische cameraoplossingen die je Security expert aanbeveelt, hou je een te bewaken gebouw makkelijk in de gaten vanaf je pc, smartphone of tablet, waar je ook bent.

Security expert camera

Elke technologie brengt voordelen en beperkingen met zich mee. Je Security expert zet jouw specifieke verwachtingen om in een oplossing op maat, die bestaat uit één technologie of een combinatie van meerdere technologieën.

Bullet camera Dome camera

Meest voorkomende cameratechnologieën

De meeste voorkomende camerabewakingssystemen zijn tegenwoordig uitgerust met IP- of HD-CVI-technologie.

Wil je naast een overzichtsbeeld ook details zien (bv. kassa, inkomhal, nummerplaten), dan zijn hogeresolutiecamera’s met IP-technologie iets voor jou. De camera’s worden via een UTP-kabel aangesloten op een netwerk. Er is een enorme keuze aan modellen, al dan niet met extra functionaliteiten.

Wie hogeresolutiebeelden wil implementeren in Full HD, maar geen gebruik wil maken van bandbreedte op het netwerk, kiest beter voor een HD-SDI-oplossing via coax-kabel. Deze technologie heeft als groot voordeel dat er geen vertraging op het beeld komt.

Sommige cameramodellen zijn uitgerust met infraroodverlichting, onzichtbaar voor het menselijke oog. Zo ziet je camerasysteem alles, zelfs in totale duisternis.

BlueShield

Je Security expert zorgt voor 360° beveiliging

Om je woning of bedrijfspand te beschermen, installeert je Security expert eerst een inbraakdetectiesysteem binnen. Maar een poging tot inbraak gaat vaak gepaard met materiële – soms zelfs emotionele – schade. Is voorkomen dan niet beter dan genezen?

hoe werkt BlueShield

Aansluiting op videorecorder & videofonie

Camera’s worden aangesloten op een digitale videorecorder, om beelden live te bekijken of op te nemen. Kies ervoor om continu op te nemen, volgens een bepaald tijdschema of als reactie op bewegingsdetectie. En dat doe je makkelijk zelf, tegenwoordig hebben de recorders een heel gebruiksvriendelijke interface.

IP-camera’s en recorders zijn bovendien in staat om je automatisch een e-mail te sturen met foto’s van het moment waarop het alarm zich voordeed – want een foto zegt zoveel meer dan een tekstbericht.

Wil je videofonie linken aan je camerabewaking? Dat kan. Belt er iemand aan, dan stuurt het systeem een bericht naar je smartphone. Vervolgens kun je met je bezoeker communiceren en eventueel de deur openen vanop afstand.

Videorecorder Videofonie buitenpost

SecurityCheck magazine

Alles weten over wat er leeft in de beveiligingswereld?

Download hier ons magazine