11 juni 2020

Intellisound: de slimste sirene

Een sirene is essentieel in elk inbraakdetectiesysteem. Alleen al haar aanwezigheid heeft een afschrikkend effect. Een alarm verwittigt de buurt en doet inbrekers op de vlucht slaan. De sirene wordt op de gevel geplaatst: ze moet dus veilig, betrouwbaar en elegant zijn … én blijven.

Laat dat net de topics zijn waarin Intellisound-sirenes uitblinken en zich onderscheiden van de rest: elegantie, absolute betrouwbaarheid en een uitzonderlijk lange levensduur.

Krachtig en toch elegant

Een sirene die alarm slaat moet goed hoorbaar zijn, maar je wil uiteraard geen grote behuizing die de gevel ontsiert. Intellisound verenigt functie met verfijnd design. De krachtige luidspreker verspreidt het geluid via een dubbele, platte hoorn in een   dunnebehuizing. Elegant en intelligent… Elke hoorn is opgedeeld in drie compartimenten. Wanneer één compartiment wordt geblokkeerd (door sabotage), verhoogt het volume in de overblijvende compartimenten.

Beter beschermd buiten

Een buitensirene wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, vocht en temperatuurschommelingen van -20°C tot +70°C. Daarom beschermt een laag hars alle elektronica van het Intellisound-systeem. Waar andere systemen vaak vochtgevoeligere microschakelaars of draadbruggen gebruiken om een sirene te configureren, gebeurt dat bij de Intellisound-sirene via pc. Alle instellingen worden bewaard in het geheugen van het toestel.

Alarm moet je ook zien

Een sirene die alarm slaat, moet ook worden gezien. In tegenstelling tot klassieke sirenes gebruiken de Intellisoundsirenes high-power leds voor meer zichtbaarheid en een langere levensduur. Ledverlichting verhoogt bovendien de betrouwbaarheid en verlaagt de onderhoudskosten.

Magnetische beveiliging

Buitensirenes vragen bescherming tegen sabotage (openen of wegnemen). Als ze gemanipuleerd worden zonder een bepaalde procedure te respecteren, gaat het alarm af. Mechanische anti-sabotageschakelaars in klassieke sirenes beginnen met tijd te oxideren. Er is dan geen efficiënte – of helemaal geen – bescherming tegen sabotage, wat voor valse alarmen en overlast kan zorgen. Mechanische schakelaars vragen daarom regelmatig controle en eventueel vervanging. Bij Intellisound-sirenes is dat niet van toepassing: ze worden magnetisch beschermd tegen sabotagepogingen, gebaseerd op een Hall-sensor. Met deze technologie zijn er geen mobiele delen, geen schakelaars en bijgevolg geen slechte contacten. Minder onderhoud en een grotere betrouwbaarheid dus. 

Graag meer weten over de mogelijkheden? Vind een Security expert dicht in uw buurt.

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.