15 januari 2018

Is de brandpreventie in jouw bedrijf waterdicht?

De regels voor brandpreventie op de werkvloer zijn streng. Wanneer ze opgevolgd worden zijn ze ook waterdicht. Hoe kan het nog beter?

Regelmatig evacuatietrainingen organiseren voor iedereen in het bedrijfsgebouw, is iets wat je zelf in handen hebt. Een feilloze coördinatie zodat iedereen weet wat hem te doen staat, redt levens.

Top! Bedrijven zijn goed beveiligd!

Goed nieuws! Bedrijven zijn meestal goed beveiligd. Er vallen meestal geen gewonden en zeker al geen doden bij bedrijfsbranden. De technische brandpreventie – de norm waaraan bedrijfsgebouwen moeten beantwoorden NBN S21-100-1/2 loont.

Wat kan beter? Actiekaart brand? Check?

Er zijn ook tekortkomingen… Bedrijfsbrandpreventie start met een actiekaart brand en die is er niet altijd. Met procedures moet iedereen perfect vertrouwd zijn. De manier waarop een brand gemeld wordt is ook zeer afhankelijk van het soort bedrijf. Het kan gaan van een manueel of automatisch brandalarm tot een intern noodnummer.

Oefening loont: Coördinatie, de reddende factor!

Dé terugkomende fout is een gebrek aan coördinatie. Een vb.: iemand ontdekt een kleine bedrijfsbrand voordat de rookmelder afgaat en belt rechtstreeks 112. De collega’s en andere afdelingen weten van niets, waardoor er geen procedures opstarten. Daarom zijn de rode drukknoppen zo nuttig. Die maken deel uit van een adresseerbaar systeem die voor de centrale coördinatie perfect aantoont op welke locatie een melder of drukknop werd geactiveerd. Zo wordt de locatie van de brand preciezer bepaald aan de hand van elke gekoppelde component.

Onze Security experts geven je graag gratis advies.

branddetectie

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.