15 mei 2018

Veilig barbecuen

Na lang wachten, is het zover. De zon is er, dus tijd om buiten te genieten! Wat dacht je van een barbecue? Met deze 3 tips wordt die van jouw een brandvrij succes.

Uit de wind voor je begint

Wees niet té enthousiast en plaats je barbecue uit de wind voor je begint. Zo vermijd je dat een windvlaag de vonken in brand laat schieten. Kies ook voor een stabiele ondergrond. Een seconde onoplettendheid zorgt er zo niet voor dat je barbecue omgestoten wordt.

Alcohol, een dubbele no go

Wat is een barbecue zonder een lekkere cocktail of een glaasje wijn erbij? Alcohol kan natuurlijk, maar niet voor de barbecuemaster. Zorg ervoor dat er altijd een barbecue-BOB is die mogelijke gevaren nuchter kan inschatten.

Pas ook op met alcoholhoudende dranken in de directe omgeving van je barbecue. Alcohol ontvlamt gemakkelijk en kan dus brand veroorzaken.

Jij klaar, maar je barbecue niet

Het is niet omdat jij klaar bent met eten dat je barbecue klaar is met gloeien. Houtskool gloeit lang na. Hou hier rekening mee en zorg dat ook na het eten niemand in de omgeving van je barbecue komt.

En nu: genieten!

Neem contact op met je lokale Security expert voor meer brandveiligheid.

Veilig barbecuen

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.